ισως να με φυτεψω αυριο Δημιουργός: Αστρογιογγι Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μια μπουκαλα κρασι στο τραπεζι
κατακαθια ξεπλενει , της μνημης μου φιλτρα
Τα κοιτω
και με την φουχτα μαζευω τα τυπικα
μα τα σημαντικα
τ' αφηνω να μ' αλεθουν στις στιγμες μου
κι αμα περισσεψουνε μια μερα , να με σκεπασουν
ισως να με φυτεψω αυριο
Ο Λακκος που φτυαριζω θα'ναι βαθυς
τοσο οσο το κατουρο σκυλιων να με ποτιζει
κι αν καποιος πανω μου κοπει
το αιμα του σαν σταξει και ξυπνησει την ψυχη
θα πιασουνε οι ριζες σαν με πατησεις...
Ισως να με φυτεψω αυριο
αν ειμαι τυχερος
και ο καιρος δεν καψει οτι μπολιαζω
μια κι οσα απ'την μνημη μου ζητω
αμμος πια γινονται και γλαροι ...
Ισως να με φυτεψω αυριο
ξεροντας οτι εχω γευτει αυτο που δεν αντιγραφεται
ολοφανερη στεκει , μα κρυμμενη απ' τα ματια τους
η ακαϊα της Θεας Δημητρας και του Αγιου Φωτος
"σιγοκαιει" αθανατη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-03-2013 |