Φύσα βαρδάρη μου Δημιουργός: κενομυαλος, www.facebook.com ΔΑΛΛΑΣ ΤΑΣΟΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Φύσα Βαρδάρη μου
Με δυο φιλιά και μια πανσέληνο στην πλάτη
Πήρα το δρόμο και με βρήκε η λησμονιά
Άφησα πίσω μου της μάνας μου το δάκρυ
Πηρά το δρόμο για να βρω την ξενιτιά
Φύσα βαρδάρη μου και κάντη χάρη μου
Στείλε το χάδι μου στα μαύρα της μαλλιά
Φύσα βαρδάρη μου και κάντη χάρη μου
Πες της η ανάμνηση παρέα στη μοναξιά
Θεσσαλονίκη μου πριγκίπισσα του νότου
Πικρό παράπονο στην άκρη του μυαλού
Πόλη μου όμορφη βαλκάνιο σεργιάνι
Δως τα παιδιά σου την ευχή του γυρισμού
Φύσα βαρδάρη μου και κάντη χάρη μου
Στείλε το χάδι μου στα μαύρα της μαλλιά
Φύσα βαρδάρη μου και κάντη χάρη μου
Πες της η ανάμνηση παρέα στη μοναξιά
Μες στα λαδάδικα παίζει μινόρε του καημού
Κάθε πενιά και μια πνοή αναστεναγμού
Άγιε Δημήτρη μου μια προσευχή θα κάνω
Στερνή εικόνα μου να γίνει πριν χαθώ
Φύσα βαρδάρη μου και κάντη χάρη μου
Στείλε το χάδι μου στα μαύρα της μαλλιά
Φύσα βαρδάρη μου και κάντη χάρη μου
Πες της η ανάμνηση παρέα στη μοναξιά
Δημοσίευση στο stixoi.info: 13-05-2013 |