Η ανεράδα Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ορμίσκο βρήκα πλήρους καταφυγής
των αγκαλιών και των ενάλιων φιλιών
χαραγμένες οι οδοί του κι ακριβείς
στις απαλότητες τρυφερών ακρογιαλιών
Διάμεσα παρεμβάλλεται το μπουγάζι με τα γαλανά
πλωτοί,καμαρωτοί κόσμοι ξανοίγουν γύρω γύρω τα γριγριά
το άραγμα ορθρινό σε λιμανάκι νεραιδένιο
το μάλαμα γλαυκό σκόρπιο μαργαριταρένιο
Οίστροι ρευμάτων κι αν ορμούνε απο παντού
πλασμένο είναι απο βουλή και πρόνεια θεού
ο χρόνος καταλύεται στα θαλάσσια πεπρωμένα
όλα τα μυστήρια τ'αγωνιώδη λυμένα
Δημιουργία σοφή η ανεράδα που εκεί κατοικεί
σφραγίδα φυλαγμένη της ασφάλειας είναι ψυχή
με δυό μάτια φωτοβόλα και της αγάπης βλέμματα
της παραδίνομαι με πίστη κι ακολουθώ τα νεύματα
Φτάνω και τι ερχομος τις εκλύσεις τι μεθύσι
τον πλού μου να τελειώσω εδώ η ζωή να κλείσει
σα ναυτικός μοιραίος σοφός της εμπειρίας
να φουσκώσω απο χαρά στο τέρμα μιάς επίμονης κακοκαιρίας Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-05-2013 |