Συσσίτιο Δημιουργός: ptoumassis, Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Ποίημα που αναζητεί συνθέτη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Συσσίτιο ξανά
και πόσο το στομάχι μου πεινά,
νοστάλγησα γλυκό,
μελιτζανοσαλάτα κι αστακό.
Δεν έχω ένα ψυγείο,
σ’ αυτό των οδυνών μου το εκμαγείο
και μέσα στο μπετόν,
μισώ την μπόχα σάπιων φαγητών.
Συσσίτιο ξανά,
την πόρτα ξεκλειδώνεις, μπαίνεις, να,
βαστώντας το ψωμί
κι απ’ τη γαβάθα χύνονται οι ζωμοί.
Εγώ σ’ ευγνωμονώ,
το δίσκο παίρνω μπρος μου κι αρχινώ,
ο κρότος των κλειδιών,
δε μοιάζει πια σαν κρόταλα φιδιών.
Η σούπα βγάζει αχνούς,
ζεστοί-ζεστοί τραβάν στους ουρανούς,
από τη σιδεριά
του μαύρου μου φεγγίτη, τη βαριά.
Συσσίτιο ξανά,
γεμίζω της καρδιάς μου τα κενά…
Α, α, α…
Π.Θ.Τουμάσης Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-06-2013 | |