Μαυρομακρυμαλλουσα (παραδοσιακο-συρτος) Δημιουργός: GIANNIS,O, Γιαννης Κατσεας παραδοσιακο Θεσσαλιας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κορη ψηλη ψηλολιγνη μαυρομακρυμαλλουσα
εχει λακι στο μαγουλο στο αλλο μια ελιτσα (δις)
Κυπαρρισενιο το κορμι και δυο μεγαλα ματια
ματια μεγαλα καστανα σαν το δεντρι που σκιαζει (δις)
Μικρος την ειδα Μανα μου μεγαλος την ποθουσα
τη θελω για γυναικα μου τη μαυρομακρυμαλλουσα (δις)
Πες μου για κεινη γιοκα μου και για την ομορφια της
να καμω προσκλητηρια να γραψω τ'ονομα της (δις)
Παω να στη φερω Μανα μου να δεις πως ειναι ωραια
και τ'ονομα της πιο γλυκο τη λενε Αριστεα (δις) Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-06-2013 |