Αντιρατσιστικό ανάκρουσμα Δημιουργός: ptoumassis, Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Ποίημα για μελοποίηση Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Είμαστε μια οπερέτα
στης γης τα χώματα,
τι κι αν μονήρεις ζούμε
σ’ αυτή την τρέλα,
είμαστε μια παλέτα
γεμάτη χρώματα
και θ’ ανακατευτούμε
στην ακουαρέλα.
Είμαστε μια κορνέτα
με νότες έμμονες,
όταν φυσάμε ανάβουν
της σάμπα οι ήχοι,
είμαστε, νέτα-σκέτα,
θεοί και δαίμονες,
τι κι αν τις ζωές μας θάβουν
τέσσερις τοίχοι.
Είμαστε μια φαλτσέτα
εντός της άμμου μας,
που ’χυσεν ανωφέλως
αίμα αδερφού μας,
είμαστε τα κουφέτα
του ίδιου του γάμου μας
και τα σπερνά στο τέλος,
του θάνατού μας.
Π.Θ.Τουμάσης Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-07-2013 | |