Ένα κασόνι μπύρες. (παγωμένες) Δημιουργός: Mπουρμάς, Μανούσος Μπουρμάς ® Να 'χετε πάντα καύσωνες μες στη Βουλή κουφάλες.... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πήρα `να κασόνι μπύρες
για καμπόσες κακομοίρες
μπας τυχόν και δροσιστούνε
πριχού παν’ να `κοιμηθούμε`.
Μα στο δρόμο ο Σταμάτης
ο καλός ο ζευγολάτης
στη μασχάλη ένα τυρί
σούρταρε απ το πρωί.
- Έλα, κέρασε μια μπύρα
κι ας την κάθε κακομοίρα
να ιδρώνει μες τα αχύρι
σα να τσι `βαλες απύρι .
Μεζεδάκι έχω πρώτο,
κασεράκι, ό χαρώ το!
- Καλά λες, μωρ´ άντε ´βίβα,
που να τους ε στρίψει η βίδα.
Κάτσε ούλες να τσι πιούμε
και να πα να `δροσιστούνε`,
στου βουβού το τρυπαλάκι
γί στις καλουργιάς τα αυλάκι.
αχύρι = στάβλος
απύρι =θειάφι
καλουργιά= ο οργωμένος μέσα στο καλοκαίρι αγρός.
`του βουβού η τρύπα`= Εις του Μορφέως την εύμορφην αγκάλην.
Καλό και δροσερό Σαββατοκύριακο άνευ πυράς. Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-07-2013 |