Οι Αλιμονοι (η Ελληνοποίηση) Δημιουργός: marakoskevasmata, Μάριος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
-ψηλέα κοίτα τι μας έρχεται !
-μπά,μια ξένη στη χωματερή !
-κάνει γλού-γλού δεν την ακούς?
-τι εννοείς γείτονα?
-είναι Γαλοπούλα !
-δηλαδή?
-είναι απ την Γαλλία ψηλέα μου !
-και τι θέλει εδώ στην χωματερή?
-να την αρωτήσω παραμορφωμένε μου?
-μα δεν ξέρεις Γαλλικά φίλε μου !
-ξέρω όμως από γαλοπούλες !
-μπονσουάγ μεσιέ !
- γλού γλού ,γλού,γλού!
-νε πά κομπγάν,..παγλέ γκγέκ σ ιλ βου πλέ μεσιέ !
-τι λέει ψηλέα μου?
-ότι δεν σε καταλαβαίνει,..μίλα της στα Ελληνικά !
-καλά ντέ,..για πες μου νταρντάνα μου, πόσο πάει το μαλλί ?
-νταγντάνα,μαλλί ?..ζε νε κομπγάν πά !
-άσε την σ εμένα κοντέ πριν ξεφτιλιστούμε και στον Άιφελ !
-κάνε την ότι θές παραμορφωμένε μου,εγώ πάω πάσο !
-ποιός κακός άνεμος σας έφερε στην χωματερή ωραία μου κυρία?
-ήτελα να γκνωγίσω Γκγέκ από κοντά μεσιέ !
-μα δεν σας έφτανε ολόκληρη Αθήνα κυρία μου?
-εκεί ντεν είντα Γκγέκ μεσιέ !
-ώστε όλοι τους μεταναστεύσανε ?
-ντέν πειγάζει,μουά ζε βουλέ ντεβενίγ Γκγέκ !
-τι σπικάρει η γαλοπούλα ψηλέα μου?
-ότι θέλει να γίνει Ελληνίδα !
-μα δεν μας κάνατε κανένα κακό κυρία μου, ξανασκεφτείτε το !
-ζ ινσίστ μεσιέ !
-επιμένει κοντέ,δεν μπορούμε να της το αρνηθούμε !
-ε τότε,ας της βρούμε μια κούτα στο μπόι της !
Μαράκος
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-07-2013 | |