Μάνη Δημιουργός: Vampire_Giovanni www.mani.org Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info (του Πέτρου Σωτηρίου Γουνελά, από το Λιοντάκι)
Μάνη κορώνα της τιμής της λεβεντιάς στεφάνι
Μάνη της δόξας φλάμπουρο της λευτεριάς λιμάνι.
Μάνη - της τόλμης φρούριο και της ανδρείας κάστρο
Μάνη του δίκιου φυλαχτό και της αλήθειας άστρο.
Μάνη φωλιά των σταυραϊτών των Μαυρομιχαλαίων
Μάνη κρυψώνα των αητών των Κολοκοτρωναίων.
Μάνη εσύ εβύζαξες τη λεβεντιά του Έθνους
Μάνη Εσύ εφύλαξες τη λευτεριά του Γένους.
Μάνη εσύ ενίκησες Πασάδες και Αγάδες
Μάνη εσύ λευτέρωσες τους σκλάβους τους ραγιάδες.
Μάνη - την περηφάνια σου Ρηγάδες τη ζηλεύουν
Μάνη - την ομορφάδα σου αηδόνια την παινεύουν!
www.mani.org.gr
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-02-2006 |