Το πέταγμα Δημιουργός: ΑΙΓΙΕΑΣ, Αθανάσιος Τρίψας καλό ξημέρωμα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Το πέταγμα
Στις πλαγιές του ουρανού
στα χρώματα της δύσης,
διάλεξες να ζήσεις,
μοναχός αετός.
Κέντησες χρυσά φτερά
με τα όνειρά σου,
μηχανή η καρδιά σου,
που αρμέγει φώς.
Και μια Κυριακή πρωί
με τη σκέψη άδεια,
για του ήλιου τα πηγάδια
άνοιξες πανί.
Μα στο πρώτο πέταγμα
λιώσαν τα φτερά σου,
κερί τα όνειρά σου
χύθηκαν στη γη.
Και έμεινες ν αναζητάς
μακρινά φεγγάρια,
τον πόθο σε κουβάρια
τον τύλιξε η οργή.
Τώρα μέσα στη σιωπή
ψάχνεις τα συντρίμμια,
μα δένουνε τα αγρίμια
το πέταγμα απ΄τη γη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-09-2013 | |