Κάποτε στερεύουν όλα Δημιουργός: ΚΟΥΦΕΤΟΥΛΑ, ΕΛΕΝΗ καλημέρα στους στιχοφίλους ,ελπίζω να είστε καλά !!!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κάποτε στερεύουν και τα δάκρυα
κάποτε σβήνουν οι στιγμές του χρόνου
σα πούπουλο γέρνει το σώμα
στο δείλι του ουρανού
το πνεύμα αγκαλιάζει το σύμπαν
φορώντας των αστεριών το μανδύα.
Ποιας μοίρας χέρι λάθεψε
και μπέρδεψε παλέτας χρώματα
με φύρες γκρίζου-μαύρου
ανέγνωσε περγαμηνές
ερμήνευσε λάθος εποχές.
Σκέβρωσαν οι λέξεις
σκόρπισαν της λήθης οι δίνες
αντάριασαν του λόγου οι παρυφές
με το κεντρί του φόβου
σάστισαν οι ψυχές
με του πάγου τις σειρήνες
ματωμένες απο του πόνου τ' αδράχτι΄
Σκαρί έρμαιο παρασυρμένο
απ' των αέρηδων τη λύσσα
παραδομένο
στων κυμάτων τη θυμωδία
μια πίστη,μια προσευχή
μονάχα ν' αλωνίζουν
στις χαμένες ελπίδες
να βρουν ένα αγνάντι
λουσμένο
στης νηνεμίας το κατάρτι.
Ε.Τ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-09-2013 |