Πατρίδα καληνύχτα Δημιουργός: KANLIS GEORGIOS, Giorgos Kanlis Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info *Πατρίδα καληνύχτα.
Πάει και τούτη η άνοιξη
δεν ήλθαν τα αηδόνια,
έκαψ' ο Μάρτης την ροδιά
κι ο Απρίλης τη βιγόνια.
Βερικοκιά δεν άνθισε
δεν ήλθε καλοκαίρι,
κι εγώ που σε περίμενα
μου 'λθες με άδειο χέρι.
Με τρώει ο νόστος τη ζωή
και την ψυχή μου η νύστα,
ούτε για δω,ούτε για κει
πατρίδα καληνύχτα.
Μάρτη με εξαπάτησες
κι άνθισε η καρδιά μου
κι ως να γελάσω από χαρά
μ' έκοψες τα φτερά μου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-09-2013 |