πλαστελίνη δε φοράω Δημιουργός: ΕΛΕΑΝΝΑ, Λένα Κατσιμαντού Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info πόσες φορές διχαλωτή μου η γλώσσα
εγινε αιτία κι αφορμή για παρεξήγηση
που κάνει ασκήσεις για να είναι ευλύγιστη
και μου κοτσάρουνε ταμπέλες γκιόσα
Γιατί ;γιατί ;μ'αρέσει να παρατηρώ τον κόσμο
πώς με πειράζουνε και δεν αιστανονται ενοχές
πώς σκάβουνε τη μέρα και τη νύχτα μου ρωγμές
για να φυτέψουν μέσα μου βασιλικό και δυόσμο;
Για τα παιδιά
οι διδαχές ήταν φθορά και αποχαύνωση
και για τους έφηβους
τρόμος και τύλιγμα ψυχής με σελοφάν
Για τους ενήλικες
νους υγιής και μάτια σ' αφαλάτωση
και για τους γέρους
αυτοκίνητα στασίδια άνευ καντραν
Για τους νεκρούς πια τι καλοί που υπήρξαν
βρε δε με χέζουν όλοι... ποιος με ξαναφέρνει;
ετούτη εδώ η υπόσταση πάντα θα επιμένει
πως πλαστελίνη δε φοράω και δε με πείσαν ... Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-10-2013 |