Μειδιάματα Ηρώδεια Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
ΜΕΙΔΙΑΜΑΤΑ ΗΡΩΔΕΙΑ
Εφέτος, πάει κι ο Χριστός.
Ποιος κάλαντα να ψάλει;
Xωρίς Χριστό, Χριστούγεννα,
μπορεί ο νους να βάλει;
Είχε κάμει πολύ κρύο,
είχε πέσει παγωνιά,
και τουρτούριζε το βρέφος,
εις της Φάτνης μια γωνιά.
O Ιωσήφ, δεν έπραξε
κατά τα ειωθότα.
Ως είπαν, δεν αρκέστηκε
εις των βοδιών τα χνότα,
αλλά άναψε μαγκάλι,
το μωρό να ζεσταθεί,
κι αυτό ήταν η αιτία,
άδικα, για να χαθεί.
--------------
Την εγλίτωσες Ηρώδη,
και διά τούτο μειδιάς,
όπως μειδιούν ..Αντώνης
και η νέα Ηρωδιάς.
Μειδιάτε, που το βρέφος
δεν επρόφτασε να ζήσει!
[ Κι όμως, γι΄ αυτό, ο Πειραιώς
δεν θα σας αφορίσει! ]
ΕΠΙΜΥΘΙΟ
------------------
Μη γελάς, ως ο Ηρώδης.
Το κακό να πολεμάς.
Κι αν, αδίκως, πάει το βρέφος,
τί να πεις; ΖΩΗ σε μας
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-12-2013 | |