Ό,τι προπαντός μας γοητεύει στους ανθρώπους είναι η ιδέα που δημιουργούμε στο μυαλό μας για εκείνους.
Ό,τι προπαντός μας γοητεύει στα πράγματα είναι η ψευδαίσθηση της απόκτησής τους.
Και στις δύο περιπτώσεις το είναι του ανθρώπου και του πράγματος χάνεται.