Αν δείς ποτέ στον ύπνο σου Δημιουργός: ΑΙΓΙΕΑΣ, Αθανάσιος Τρίψας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αν δεις ποτέ στον ύπνο σου
Αν δεις ποτέ στον ύπνο σου, τον πόνο να μιλάει,
και μια καρδιά να καίγεται, ψηλά στον ουρανό,
είναι το δάκρυ πούγινε, ποτάμι που κυλάει,
και η φωτιά που καίγομαι, που ακόμα σ αγαπώ.
Αν δεις πουλιά να φεύγουνε, πριν φτάσει ο χειμώνας,
να χάνουνε τον δρόμο τους ,μακριά απ το Νοτιά,
είν η αγάπη που άρπαξε, του χωρισμού ο κυκλώνας,
κι από την πίκρα φώλιασε , σε άλλη αγκαλιά.
Αν δεις φεγγάρι ολόγιομο, να κρύβουνε τα αστέρια,
κι η νύχτα νάναι ασάλευτη ,η μέρα να μη βγει,
είν η χαρά που σκέπασαν , τα δυο δικά σου χέρια,
και ένα σκοτάδι τ όνειρο ,που μέσα έχει χαθεί.
Αν δείς μακριά στο πέλαγος, ανάσα μες το κύμα,
κι οι κεραυνοί να σκίζουνε την μαύρη σκοτεινιά,
ειν η καρδιά που χάνεται ,πνιγμένη μες το κρίμα,
να παίρνει το παράπονο μαζί της στα βαθιά.
Αν δεις όμως απάνεμο, λιμάνι φωτισμένο,
που κάθε ηλιοβασίλεμα, ανθίζουν οι ουρανοί,
ειν η αγκαλιά που καρτερεί, η μοίρα ,το γραμμένο,
στον κάβο του , η αγάπης μας για πάντα να δεθεί.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-02-2014 | |