Διάκενο Δημιουργός: ΚΟΥΡΕΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΚΟΥΡΕΛήΣ ΕΥΣΤΡάΤΙΟΣ Παρέλυσα στο φίλημα της ταραντούλας, όμως είμαι ακόμη εδώ ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info *
Ανάμεσα σε δύο σκέψεις σιωπηλά
στέκεται η ζωή και περιμένει
στο τώρα και στο σήμερα ταγμένη
γνέθοντας όνειρα μικρά ... απατηλά.
Στον ιερό της ησυχίας τον αχό
όπου φωλιάζει η αθανασία ...
η φύση πλημμυρίζει πανδαισία
μέσα εκεί μιλώ ... με τις σκιές κι εγώ.
Σταλμένοι από αστείρευτη πηγή
κυριαρχούν στο υλικό μου σώμα ...
εξουσιάζουνε και την ψυχή μου ακόμα
άναρχα σείονται εντός μου λογισμοί.
Ανθίζει η φώτιση στα έγκατα του νου
παιχνίδι ... της χοϊκής συνείδησης ...
γίνεται η βάση κάθε αντίληψης
στο αχανές στερέωμα του ουρανού.
Σ` εκείνο το αιώνιο διάκενο
που οι στιγμές μου γίνονται αιώνες ...
διαβαίνω της καρδιάς τους παγετώνες
στου χρόνου αφομοιώνομαι το έμπεδο.
* * *
Η υπομονή και η σοφία είναι δίδυμες αδελφές ...
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2013.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-02-2014 |