Θεός φυλάξοι Δημιουργός: KANLIS GEORGIOS, Giorgos Kanlis Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Θεός φυλάξοι.
Αλλιώς ήταν τα έξω της,
αλλιώς ήτανε τα μέσα,
έξω φαινόταν άγγελος,
μα μέσα της μπαμπέσα.
Θεός φυλάξοι από θεριό,
και μη ποτέ σου τύχει
γιατ΄ ως μετρήσεις ένα-δυο,
καρσί θα σου πετύχει.
Δόξα σοι να 'χει ο Θεός,
γλύτωσα απ' τη μπαμπέσα,
το πρόσωπο της άγγελος,
μα σάπια της όλα μέσα.
Μάσκα είχε στα έξω της
κι όλο γλυκά γελούσε,
μα η κακία μέσα της
θεριό που καρτερούσε.
Θεός φυλάξοι από κακό,
κι από κακιά γυναίκα,
θα σε ξεκάνει το θεριό,
ως να μετρήσεις δέκα . Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-03-2014 | |