Μπαρόβιος Δημιουργός: Αταξίδευτος, Πάνος Τρικαλινός Συλλογή ''Χαρίζονται Αιώρες'' ... https://www.youtube.com/watch?v=5HLPB2u-yN0 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Σ’ ένα μπαράκι σε μια τρύπα
ξοδεύω απλόχερα την προίκα
όλα μου τα’ χαν κερασμένα
καλά και υπολογισμένα...
μες σ’ ένα μπαρ περνώ τη ζήση
μ’ ένα σκοπό που’ χει κολλήσει
κάπου στο βάθος τόσα χρόνια
Eagles και Hotel California…
(ρ)
Ορκίζομαι στ’ ανίερα
τα σκάρτα τα εφήμερα
και κοινωνώ κακότυχο
αίμα και σώμα πρόστυχο…
Ορκίζομαι στ ΄ ανόσια
τα σκάρτα τα εγκόσμια
εύκολα κι επικίνδυνα
έτσι για ψύλλου πήδημα…
Σ’ ένα μπαράκι που με είδες
λεύτερος ήμουν μ’ αλυσίδες
διαπασών με νανουρίζουν
μην τις ακούω να κροταλίζουν…
μες σ’ ένα μπαρ έβγαλα ρίζα
με τ’ όνομά μου στη μαρκίζα
άρχων πειθήνιος της κρυψώνας
ένας υπάκουος θαμώνας…
(ρ)
Ορκίζομαι στ’ ανίερα
τα σκάρτα τα εφήμερα
και κοινωνώ κακότυχο
αίμα και σώμα πρόστυχο…
Ορκίζομαι στ ΄ ανόσια
τα σκάρτα τα εγκόσμια
εύκολα κι επικίνδυνα
έτσι για ψύλλου πήδημα…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-03-2014 |