Πάρε Γιωργή τον άσκαυλο Δημιουργός: KANLIS GEORGIOS, Giorgos Kanlis Νοερό ταξιδιωτικό οδοιπορικό στα Τρίκαλα.... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Πάρε Γιωργή τον άσκαυλο.
Πάρε Γιωργή τον άσκαυλο,
το ασκί σου τη τσαμπούνα,
για να χορέψω δάσκαλε
την βλάχα καραγκούνα.
Στα Τρίκαλα στο πατρικό
με το μυαλό να φθάσω,
να ξεφορτώσω το κακό,
ποτέ να μη γεράσω.
Στα κόρφια,στα Μετέωρα
άγιους να προσκυνήσω,
παίξε μου γκάιντα δάσκαλε,
καιρούς να ανανήψω.
Τρικαλινές αναθυμιές
να σκύψω να μυρίσω,
να αποπέμψω το χτικιό,
πίσω να το γυρίσω. Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-04-2014 |