Η σημαία Δημιουργός: αυγουστης, Αυγουστής Μαρούλης Χριστός Ανέστη!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Για μια σημαία ψάχνω τόσα χρόνια
να μη στολίζει σαν τη γλάστρα τα μπαλκόνια
μην τη θυμούνται μοναχά στις παρελάσεις,
να μοιάζει με της καρδιάς μου τις πορφυρές συσπάσεις.
Δεν θέλω πια σταυρούς, αστέρια, ήλιους και σελήνες
απλά μία σημαία να μην είναι σαν εκείνες,
μην είν΄ ωραία, μη συμβολίζει δόξες πάλι
ας κρέμεται σαν άχρηστο ρετάλι.
Στο πιο ψηλό κατάρτι της ζωής μου
σε χιονισμένη κορυφή, μια πύρινη ρομφαία
να με κοιτάζει, να με προστάζει, νάναι κριτής μου
ακόμα ψάχνω τη δική μου τη σημαία. Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-04-2014 | |