Βρώμικο Δημιουργός: Vincent Θέλω να βγω απο δω μέσα όμως μένω, Είμαι το άγαλμα.. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σκονισμένο άγαλμα παρατημένο
Στην σκιά πίσω από το κτήριο
Ξεχασμένο και βρώμικο
Παρά την αρχαία ομορφιά του δημιουργήματος
Παρά τα δάκρυα και τον ιδρώτα του γλύπτη
Σήμερα η παρουσία του μόνο ενοχλεί
Τι να το κάνω; Να το διαλύσω με ένα σφυρί;
Να πυκνώσω περισσότερο της πόλης την σκόνη;
Να το πλύνω; Να το γυαλίσω;
Μήπως λερωθώ; Μήπως μάταια κουραστώ;
-Ανταπόκριση μέσα από το άγαλμα-
Κάθομαι εδώ- Σαπίζω ακίνητος, αγωνιώ
Είμαι το άγαλμα
Είμαι το άγαλμα
Δειλός και τρομαγμένος
Πασχίζω να προσευχηθώ
Αυτή η ακινησία γέννησε μέσα μου το χάος
Και έχει θόρυβο η Πατησίων
Και είναι βρώμικη η Μπουμπουλίνας
Το άγαλμα ιδρώνει, το άγαλμα αγωνιά
Και δεν το βλέπει κανένας
Και μαυρίζει και ασχημαίνει
Δεν ελπίζω πουθενά, ούτε καν στο Τέλος…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-05-2014 |