Το καροτσάκι Δημιουργός: αυγουστης, Αυγουστής Μαρούλης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Έστριψε τώρα στη γωνία που κοιτάς
το καροτσάκι φορτωμένο με βιβλία
κι ένας γεράκος, μεθυσμένος, φουκαράς,
το σπρώχνει, προχωρώντας με τη βία.
Να΄ξερες φίλε μου εσύ που προσπερνάς
γελώντας με του γέρου το μεθύσι,
το καροτσάκι αυτό της συμφοράς,
πόσες φορές την πόλη έχει γυρίσει.
Χιόνια, βροχές, χρόνων πολλές,
ολόϊδιες εικόνες,
το καροτσάκι μέτρησε
ατέλειωτους χειμώνες.
Κι όταν ο γέρος κάποτε
τα μάτια του θα κλείσει,
μαζί και το καρότσι του
θα τον ακολουθήσει. Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-03-2006 | |