Φεγγάρια στα παλιά παράθυρα Δημιουργός: Γιάννης Ποταμιάνος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [font=Comic Sans Ms][color=sienna][B]Φεγγάρια στα παλιά παράθυρα[/B][/color]
[color=navy]
Όχι δεν είναι η αγάπη
----------------- της παλιάς μου γειτονιάς
Είναι η νοσταλγία της νιότης μου
Όχι δεν είναι ο κάμπος και τα ποτάμια
Είναι η νοσταλγία της ομορφιάς
Όχι δεν είναι ο έρωτας ο παιδικός
εξ άλλου δεν ήσουν παρά μια εικόνα
----------------------------- στο γυναικωνίτη
ένα καθάριο πρόσωπο του τρίτου θρανίου
κι εγώ ένα αγόρι με κοντά παντελόνια
---------------------------- και μαύρα γόνατα
Όχι δεν είναι το μινόρε της αυγής
------------------------- στην ακροποταμιά
Ούτε τ’ αηδόνι
---------- στα πυκνά φυλλώματα της όχθης
Δεν είναι η γκαζόζα στο κεντράκι
--------------- με τα πολύχρωμα λαμπιόνια
----- σαν χελιδόνια στο σύρμα κρεμασμένα
ούτε τα τραγούδια του Γρηγόρη
--------------------------- στο Τσουκ Μποξ
Είναι η νόστος της αθανασίας,
το κοφτερό κρυφό σπαθί
-------------- που βγάζω απ’ το θηκάρι του
όταν μονομαχώ με το απερινόητο
--------- τις ατέλειωτες νύχτες του χειμώνα
Όχι δεν είναι τα φεγγάρια
---------------------- στα παλιά παράθυρα
Είναι το κλουβί που κελαηδάει η μνήμη
------------------ και με κρατάει ξάγρυπνο
--------------------- στη ντάπια ως το πρωί
Είναι η μάχη μου ενάντια
-------- στο απέραντο μαύρο που φοβάμαι
Είναι ο φόβος
----- του παιδιού που μεγαλώνει στ’ άστρα
διανύοντας έτη φωτός μες το σκοτάδι
21 Φλεβάρη 2014
Γιάννης Ποταμιάνος
[/color][/font] Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-06-2014 |