Ληστεία Δημιουργός: ptoumassis, Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Γράφτηκε στις 14.1.1999 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Είδα να ρίχνουνε πυροτεχνήματα
στον ουρανό.
Κι άλλοι κρατούσανε δικά μου ποιήματα,
σ’ άσπρα πανό.
Πήγα και ρώτησα μήπως γινότανε
καμιά ληστεία.
Όλοι γελούσανε και τούς φαινότανε
η όψη μου, αστεία.
Τότε τυλίχτηκα στο πανωφόρι μου
το σκοτεινό.
Κι είχε την παγωνιά φθινόπωρου ώριμου,
τ’ άδειο στενό.
Τραυματιοφορείς τρέχαν, φωνάζανε,
για τραυματία.
Στα περιπολικά, τσούρμο, στοιβάζανε,
την πελατεία.
Ζήτησα να σε δω, μού ’πανε σκόλασες,
δε με γελάν.
Χίλιοι παράδεισοι και χίλιες κόλασες,
να σε φυλάν!
Π.Θ.Τουμάσης Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-06-2014 | |