Σαν την καλαμιά στον κάμπο Δημιουργός: Ναταλία..., Ναταλία Μ Στην μνήμη του Θείου Κώστα Σαλαχώρη ( Τζιάμπο ) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
[align=center][
Στην μνήμη του Θείου Κώστα Σαλαχώρη ( Τζιάμπο )
Σαν την καλαμιά στον κάμπο
Όπως το στάχι στον αγρό
Πάντοτε είσουν μόνος,
Που το πετάει ο άνεμος
Και το βαρρένει ο πόνος.
Απόκληρρος να τριγυρνάς
Σαν έρημο σπουργήτι,
Χωρίς φροντίδα και στοργή
Μες΄ένα άδειο σπίτι.
Εβδομήντα χρόνια ξενιτιάς
Σαν αφησες το σχολείο,
Και βρέθηκες στο τέλος σου
Μες το γειροκομείο .
Τώρα σε κάλεσαι ο Θεός
Κι εσύ να πας κοντά του,
Γαλήνη και ξεκούραση
Να βρεις στην αγκαλιά του.
Τελιώσανε τα δάκρυα
Κι οι αναστεναγμοί,
Και το κορμί να αναπαυθεί
Έφτασε η στγμή.
Ήρθαμε αντίο το στερνό
Όλοι μας να σου πούμε,
Μες την καρδιά μας θε να ζεις
Γιατί σε αγαπούμε.
Αιωνία σου η μνήμη και καλό παράδεισο .
Ναταλία Μήτσιου
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014
20:45:52
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-06-2014 |