Ένοχη συνείδηση Δημιουργός: Lilith Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΕΝΟΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Η ένοχη συνείδηση
φοβάται τη σκιά της.
Σκοντάφτει σε οδόστρωμα
τρομάζει στη λαλιά της.
Η ένοχη συνείδηση
καχύποπτα εικάζει.
Και μοιάζει δήθεν ψύχραιμη
μα, μέσα της σφαδάζει.
Η ένοχη συνείδηση
μισεί και υποβιβάζει.
Τα βράδια τον εαυτό της
πάντα καταδικάζει.
Η ένοχη συνείδηση
παλεύει για μετάνοια.
Η λύτρωση τόσο κοντά
μα και μακριά συνάμα.
Η ένοχη συνείδηση
πάντα απολογείται.
Κι ακόμη τα σωστά όταν πράττει
πάλι δικαιολογείται.
Η ένοχη συνείδηση
δύσκολα θ' αγαπήσει.
Μα μόνο έτσι θα σωθεί
κι ας έχει αμαρτήσει. Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-03-2006 |