Η ιδέα του θανάτου Δημιουργός: χρήστος συγνώμη για τη μαυρίλα... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Όσα αγάπησα και πόθησα πολύ
τη νύχτα η μνήμη απ' τα σκοτάδια ξεσηκώνει
σαν αρμπαρόριζας οσμή χρόνια κλειστή
σε βάζο που φυλάει καλά γλυκό κυδώνι
κι όσα δεν τόλμησε να επιχειρήσει ο νους
τα χει μέσα στα βάθη του εξιδανικεύσει
σαν βάρκα που ονειρεύεται σ' ωκεανούς
να βγει σε πείσμα όλων, νύχτα και να πλεύσει
σκέψεις και πόθοι σε χορό κυκλωτικό
τριγύρω από την πυρά του σώματός μου
μα θέλω κάτι πριν να φύγω να σας πω
δεν ωφελεί να το κρατάω πια δικό μου:
Όλα τα αντέχω, για όλα κάνω υπομονή
μα αυτό που δεν μπορώ είν' η ιδέα του θανάτου
που καταργεί και ανατρέπει κάθε αρχή
σαν ξύλο ανάμεσα σε ακτίνες ποδηλάτου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-03-2006 |