γυρίζω πίσω εκεί Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info γυρίζω πίσω εκεί
το σκαμμένο χώμα ξανασκάβω
το σώμα σου ξεθάβω
για την αθανασία σου δεν ζητάω αμοιβή
άραγε τι τον ήθελες το θάνατό σου
να σου χαρίσει τι;
σφηνωμένη μέσα σου ήταν η οφειλή
τον είχες πια γραμμένο στον εαυτό σου
απ'το ταξίδι σου ενθύμιο κρατάω
πιστεύω πάντα στην επιστροφή σου
στη φωτογραφία σου απάνω όλη η ζωή σου
τι γελαστός που είσαι σα σε κοιτάω
λίγο με αθωώνει αυτή η σκέψη
τόση σκοτεινιά τριγύρω
δεν χρειάζεται να κλάψω που να γείρω;
ποιός μπορεί να με πιστέψει
μα εσένα η σκλαβιά δεν σε πτοεί
ήλιος ανατολίτικος δεν σε φοβίζει
ούτε το μισό φεγγάρι σε σκοτίζει
τι γελαστός που έγινες τώρα εσύ
στον αδελφό μου Μιχάλη που επεσε νεκρός στις 22/7/1974
σε ηλικια 20 ετων στις μαχες της Κερύνειας υπερασπιζόμενος την πατρίδα
εναντίον του τουρκου εισβολεα
θεωρείτο αγνοουμενος μεχρι πριν μερικα χρονια
που ανευρεθηκαν τα οστα του σε ομαδικο ταφο
κηδευτηκε με τιμες ηρωα
τιμη και δοξα στους ηρωες μας Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-07-2014 |