Είμαστε ψίθυρος αέρα Δημιουργός: Μ.Ελμύρας Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Είμαστε ψίθυρος αέρα..
Είμαστε ψίθυρος αέρα
σ'ένα πευκώνα εωθινό,
όνειρα πού'κανε η μέρα,
σαν φόραγε στο χέρι βέρα
τον ήλιο τον παντοτινό.
Τι κι'αν σηκώνουμε παντιέρα
γιά τ'άδικου τον γδικιωμό;
Όλοι per mare και per terra,
πιόνια σ'ασπρόμαυρη σκακιέρα,
φεύγουμε δίχως δικηωμό..
Είμαστ'ενός αέρα κλάμμα
σ'ακροθαλάσσι μακρυνό,
κύματα πού'ρχονται και πάνε,
μας βλέπουν τ'άστρα και ρωτάνε
τ'όνειρο αν είν'αληθινό.
Σ'ωκεανό, χωρίς πυξίδα,
ρίχνω λατίνι γυρισμού.
Γιά φυλαχτό πλέκω πλεξίδα
αγάπη, δίκηο και Πατρίδα,
σε καταιγίδα ονειδισμού.
Είμαστε ψίθυρος αέρα
σε ξωκκλησιού το ιερό,
μπαίνουμε απ'το σπασμένο τζάμι,
άνθη μυρτιάς κι'ένά καλάμι,
που ξέβρασε το πέλαγό...
[align=center]
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-07-2014 | |