~* Διπλοκομπος *~* Παραδοσιακό Δημιουργός: Stoforos, Νίκος Δ. Στοφόρος Σε ταξιδεύω στ' Όνειρο και αν αλλού αρμενίζεις με της Αγάπης δέσιμο στο Νου μου τριγυρίζεις Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=left][B][I]
. . *~* Διπλοκομπος *~*
Έδεσα στο Λιμάνι μυστικό
κόμπο διπλό να σε θυμάμαι
να μην μου βγεις απ' το μυαλό
στις μακρινές τις θάλασσες που θα 'μαι.
Κρατώ τα μάτια τα γλυκά
τα χείλη τα μελένια
τ' αστέρια που σε βλέπουνε
νύχτες να σ' έχουν έγνοια !
Στη Κρήτη θα σε σκέπτομαι
δίπλα στο Ψηλορείτη
στη Τήνο ως στη Σύκινο
Θάσο, Σαλονίκη ...
Στη Σαντορίνη σαν περνώ
μαζί μου θα σε πάρω !
Στην Σκύρο και στη Σκόπελο
στην Κύμη και στην Πάρο !
Σε ταξιδεύω στ' Όνειρο
κι αλλού με αρμενίζεις
με της αγάπης δέσιμο
στο Νου μου τριγυρίζεις !
Θα σου το πω το μυστικό
που έχω στη καρδιά μου
μ' έχει τρελάνει η σκέψη μου
και χάνω τα μυαλά μου !
Σαν της Χαλκίδας τα Νερά
που πάνε Πάνω ~ Κάτω
να λύσω τον διπλόκομπο
κορμί κυπαρισσάτο !
. * * Nikos D. Stoforos * *
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-08-2014 |