Σαν ήρθαν μάνα οι εχθροί Δημιουργός: Γεδεών, Γιάννης Μαυρόγιαννος Στέλνω την καλησπέρα μου σε όλους. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σαν ήρθαν μάνα οι εχθροί
Σαν ήρθαν μάνα οι εχθροί και ρίξανε τις βόμβες
Τρέξαμε και κρυφτήκαμε μέσα στις κατακόμβες
Δεν είχε χέρι ανθρώπινο για να μας προστατεύσει
Κι’ ήρθε εχθρός μανούλα μου για να μας καταστρέψει.
Μας διώξαν απ’ τα σπίτια μας χωρίς ψωμί στο χέρι
Φύγαμε γι’ άλλες γειτονιές πήγαμε σ’ άλλα μέρη
Αγωνιστήκαμε σκληρά νάχουμε προσκεφάλι
Και τώρα έρχετ’ ο εχθρός να κόψει το κεφάλι.
Μάνα ετούτος ο εχθρός καθότανε μαζί μας
Μας χάιδευε μας χάιδευε κι’ έκλεβε το ψωμί μας
Μας είπαν πως δεσμεύονται να δώσουν προστασία
Μα όλα βρωμάνε γύρω μας από την προδοσία.
Μάνα μας παίρνουνε το βιος μας παίρνουν τη ζωή μας
Μας κλείσανε το στόμα μας και την αναπνοή μας.
3-9-2014
Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-09-2014 |