η κόλαση Δημιουργός: marakoskevasmata, Μάριος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info -Αν ρωτάς που είναι η κόλαση, η απάντηση είναι απλή,ΕΔΩ !
-μα είναι δυνατόν,αφού γευόμαστε και τη χαρά μαζί με τη λύπη ?
-Ακριβώς γιαυτό!Γιατί ο κόσμος της ύλης φιλοξενεί την ψυχή,που υποφέρει μέσα στο υλικό σώμα.
-Μα γελάμε,χαιρόμαστε,ερωτευόμαστε,γλεντάμε..
-
αλλά και πονάμε,υποφέρουμε,κλαίμε,απογοητευόμαστε...
-Τότε γιατί υπάρχει η χαρά μαζί με την λύπη ,σ αυτό που αποκαλείς «κόλαση»?
-Γιατί αν υπήρχε μόνο η λύπη,θα γινότανε συνήθεια !
-μπορώ να έχω κάποιο παράδειγμα ?
-Δες την πέτρα στην έρημο,τι ακριβώς την θρυμματίζει και την κάνει άμμο ,το γνωρίζεις?
-Ο καυτός Ήλιος την ημέρα θαρρώ !
-Αν ήτανε μόνο ο Ήλιος,απλά θα πύρωνε !
-ε τότε τι άλλο?
-και η παγωνιά της νύχτας.
-Δηλαδή οι εναλλαγές θερμότητας και ψύχους,αν κατάλαβα καλά?
-αυτές οι εναλλαγές θρυμματίζουν την πέτρα και την μετατρέπουν σε άμμο
-να πιστέψω ότι το ίδιο γίνεται με τις ψυχές?
-το ίδιο
-δηλαδή τις θρυμματίζουνε ?
-ακριβώς
-και πού βρίσκεται ο περιβόητος παράδεισος ?
-εκεί που λουλουδιάζει η ψυχή !
-και πώς πάμε ως εκεί?
-θυσιάζοντας !
-τι ακριβώς?
-το "ΕΓΩ", στο 'ΕΜΕΙΣ"
Μαράκος Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-09-2014 | |