Η Γραμμή(ε) Δημιουργός: Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ, Νίκος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Η γραμμη
Κοιτουσε παντα απεναντι
και περιμενε να φυσηξει δυνατα
-να φυγουνε τα συννεφα-
οχι για να φανει το τοπιο
μα εκεινη η γραμμη του οριζοντα
εκεινη η λεπτη γραμμη
που χωραει ενα κοσμο ολοκληρο
και οριζει το απο εδω και το απο εκει.
.....................................................................
Εκεινη την γραμμη του οριζοντα
που εχει ως διαμεσολαβητη τον ανεμο
και σαν παιδι της την φαντασια
εκεινη η γραμμη που ειναι ενα συνορο
που επρεπε να περασει ή να εφευρει
κι ας δακρυζαν τα ματια στον ανεμο.
Δ. ΣΚΟΥΦΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-09-2014 |