Αγριοθαλασσα - Μαρια Ναντη Δημιουργός: Μαρία Π . Νάντη, Μαρία Π . Νάντη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Mε μάγεψες Αγριοθάλασσα .
Ένα ποτήρι αλμύρα
μου `δωσες να πιω ,
Του Ποσειδώνα Νέκταρ
και ζαλίστηκα ...
-Με μέθυσες Αγριοθάλασσα .
Ένα σεντόνι κέντησες ,
με φύκια και κοράλλια
και το χρωμάτισες
με το βαθύ γαλάζιο σου ...
Με σκέπασες Αγριοθάλασσα
Και μ` άφησες ,
όνειρο ακυβέρνητο ,
στην κούνια των ασύμμετρων κυμάτων σου
να αποκοιμηθώ ...
Με ταξιδεύεις Αγριοθάλασσα -
Με πήρες βότσαλο μικρό
και με πηγαίνεις σε κακόφημα λιμάνια ,
σε μυστηριακούς ωκεανούς
και σ`ουρανούς αλήτες
και σε λογιών - λογιών παζάρια κι αγορές ...
Με δίδαξες Αγιροθάλασσα .
Γυρνώντας στην πατρίδα μου ,
φέρνω μαργαριτάρια
και πανάκριβα μετάξια
κι όλου του κόσμου
την πολύτιμη Σοφία και γνώση ...
-Με αποκάλυψες Αγριοθάλασσα .
Ταξίδευα φτωχός ,
δίχως παπούτσια , δίχως ρούχα ,
δίχως κάτι δικό μου ,
δίχως κάτι έστω ξένο / δανικό ,
Κρατώντας μια βαλίτσα άδεια
και για εισιτήριο , το τίποτα ...
-Με έντυσες Αγριοθάλασσα .
Τώρα που γύρισα ,
δεν είμαι μόνος πιά ,
δεν είναι το καράβι μου πια χάρτινο ...
Θα χτίσω σπίτι
και θα φυτέψω αμπέλια και περβόλια ,
θα `χω τ` αστέρια τα χρυσά ,
την ευτυχία μιας πανσέληνου
να εξαγοράζω ...
θα `χω τον Ήλιο τον λαμπρό ,
για να ζεσταίνει τις ανήμερες ψυχές σας ...
Με γέμισες Αγριοθάλασσα .
Ένα σεντούκι που έφερα μαζί μου .
με θησαυρό ανεκτίμητο ,
θα σας τόνε χαρίσω ...
Άνθρωποι ,
Πάρτε Αγάπη !
Κρατήστε την , σαν Άγιο Φυλαχτό ,
μοιράστε την ,
Φώς Αθάνατο / Ιερό ...
-Με λύτρωσες Αγριοθάλασσα .
Τώρα το ξέρω / το `μαθα καλά ,
στ `απέραντο σου , γύρευα Ιθάκες
τόσα χρόνια
Αγριοθάλασσα
και τελικά ,
μονάχα μία βρήκα ,
Ιθάκη αληθινή ...
Με έφτασες στον Παράδεισο Αγριοθάλασσα .
Γνώρισα την Ζωή ... Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-10-2014 | |