Περαστικοι Δημιουργός: Γ. Σ . Αλεξάνδρου, Γεώργιος Συμνιανάκης Ετών 20 (προς το παρόν) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Περαστικοί είμαστε περαστικοί
σε μια ξέφρενη ταχύτητα φωτός
είναι ο άνθρωπος ένα σφιχτό πουγκί
και αν δεν τραβήξεις το δικό σου το σχοινί
πώς να αναδυθεί από μέσα ο χρυσός
είμαστε πρωταγωνιστές και θεατές
και σκηνοθέτες μα και σεναριογράφοι
σε μια παράσταση που ιστορία γράφει
διάλεξε ρόλο απ' το πάνω πάνω ράφι
να υποδυθείς τον εαυτό σου όταν δεν θες
γίνε τραγούδι χαρωπό και θλιβερό
δοκιμασία από του Χριστού τα πάθη
γίνε τοπίο που φαντάζονται οι ζωγράφοι
γκρίζος αγρός που αργοπεθαίνουνε τα άνθη
γίνε ψυχή μου το ζωοφόρο τους νερό
πάρε ακατέργαστο διαμάντι απ' τη γη σου
στη σελασφόρα λάμψη του να μπεις και κρύψου
τον ποταμό σου άσε να το παρασύρει
σαν ταξιδεύεις μην κοιτάς το παραθύρι
μέχρι να βγεις στις εκβολές του παραδείσου
περαστικοί είμαστε περαστικοί
μέσα σε σύνολο ατόμων το άτομο σου
άλλοι περνάνε δίπλα σου άλλοι εμπρός σου
μα εγώ από μέσα σου έμαθα το ποιόν σου
και στο γνωστοποιώ σε ανώμαλη γραφή
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-12-2014 |