Το Βραβειο Δημιουργός: kostas maris, Κώστας Μιχαήλ Μαρής (Kosmima) συνέβη, μόλις τώρα ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Κουρασμένος και ξενύχτης γύρισε από τη δουλειά
ο πατέρας κι είχε στήσει με τ’ αφεντικό καυγά
ήταν βαρυφορτωμένος, σκυθρωπός, κατσουφιασμένος
κι ήρθε η κόρη του και του ‘πε στο αυτί ψιθυριστά :
«Κοίτα, πήρα ένα βραβείο
σήμερα από το σχολείο
δες κι εσύ λοιπόν, μπαμπά
Τ’ όνομα μου επάνω γράφει
η κυρία μου υπογράφει
μ’ αυτοκόλλητα πολλά»
Όση κούρασε κι αν είχε και τσαντίλα απ’ τη δουλειά
όλη μονομιάς την πήρε της μικρούλας η αγκαλιά
λάμπανε τα δυο της μάτια κι έχτιζε η χαρά παλάτια
σαν τον φίλησε και του πε στο αυτί ψιθυριστά :
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-12-2014 |