Στερεότυπα Δημιουργός: Sofitsa, Σοφία Τσαγκάρη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Φορτώθηκε τις πραμάτειες
κι ανηφόρισε τη σκάλα.
Στο πλατύσκαλο σταμάτησε.
Ακούμπησε τις σακούλες στο κρύο μάρμαρο
κι άναψε τσιγάρο.
Φύσηξε τον καπνό ψηλά,
σήκωσε τα μάτια
και προσπάθησε να διακρίνει τα σχήματα.
Πάντα ονειροπόλος…
Έκλεισε τα μάτια.
Μ’ ένα μυτερό μαχαίρι
αρχίνησε να χαρακώνει
την καθημερινή του ανία.
Στο τέλος είχε φκιάσει ένα πουλί!
Περνούσε τον εαυτό του για γλύπτη
τρανό ώρες ώρες…
Απ’ τα δάχτυλά του βγαίνανε χρώματα
και πιτσιλούσαν τα φτερά του πουλιού!
Οι εικόνες άλλαζαν με ταχύτητα απερίγραπτη!
Το πουλί γινόταν πεταλούδα κι ύστερα λουλούδι
κι ύστερα ήλιος κι ύστερα βουνοκορφή κι ύστερα κύμα!
Κι ύστερα τ’ ακροδάχτυλά του κάηκαν
απ’ την καύτρα του τσιγάρου.
Στοίβαζε, τώρα πια, τα λαχανικά στα ράφια του ψυγείου
χωρίς να σκέφτεται…
χωρίς να κοιτάζει.
Δίχως ερμηνευτικά σχόλια.
Στερεότυπα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-01-2015 |