Το Καμαρι Της Αρτας(το γεφύρι της Πλάκας) Δημιουργός: μαροχαντι ΣΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Απόψε πρώτη του μηνός
Του μήνα του σακάτη
Βαριά πέσαν τα σύννεφα
Μαυρίσαν τα Τζουμέρκα…
Πέσαν νερά απ΄τον ουρανό
Τον Άραχθο φουσκώσαν
Κι εκείνος ξεχειλίζοντας
Τη κατηφόρα πήρε.
Τα΄αγρίμια φοβηθήκανε
Και τα πουλάκια φύγαν
Τι ο Άραχθος αγρίεψε
Βογγαει σα θηρίο..
Πουλάκια μου μη φεύγετε
Κι αγρίμια πίσω ελάτε
με της Ηπείρου το λαό
για θρήνο ας μαζευτούμε,
Γιατί ο άγριος Άραχθος
Τσάκισε το γεφύρι
Του Ηπειρώτη στόλισμα
Καμάρωμα της Άρτας!!!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-02-2015 |