Ένα παράθυρο (ρεμπέτικον-ασμα λαικον) Δημιουργός: νικανδρος μητσικακης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ένα παράθυρο δικό σου μόνο ξέρεις
και το ραγίζεις ,
χρόνια τώρα σε κοιτά και το κοιτάς
χιόνια του ρίχνεις και φωνές του ακουμπάς
σε παιδεύει ,
το πονάς.
Σαν το ανοίγεις προσπερνάς ,
σε άλλους κόσμους φεύγεις
το χτύπησαν αέρηδες ,
το πνιξαν κατιφέδες
Τα τζάμια του γεμίσανε
τσαχπίνες και αμανέδες.
Με γρίλιες το εστόλισες
σαν φυλακή να μοιάζει
κρυφοκοιτάγματα πικρά
μέσα σου να σταλάζει
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-02-2015 |