Το πρώτο χαίρε Δημιουργός: poetryf αιωνία σου η μνήμη, αγαπημένε μου... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο γαμπρός ντυμένος τα άσπρα του
μειλίχιος κι απαλλαγμένος απ’ τη ζωή
Η απώλεια βαστούσε το καλάθι της
και συνέχιζε να σπέρνει αποχαιρετισμούς.
Ο γάμος τούτος δεν σκόλασε νωρίς
Τα μάτια έκαναν ό,τι ήταν μπορετό ∙
ποτίστηκε ο σπόρος
ποτίστηκε αν μη τι άλλο βαθιά.
Ο πόνος μέστωσε
τόσο που πήρα να τον ξεφλουδίζω
με τα χέρια γυμνά
Γεύτηκα και γητεύτηκα
μήπως κι αντέξω το όνομά μου.
Η γη, νυφούλα ανθισμένη
Μάρτιος μήνας
κι αντί να λέει ο ιερεύς
έσονται εις σάρκαν μίαν
Αιωνία σου η μνήμη
αξιομακάριστε,
αιωνία σου η μνήμη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-02-2015 |