Μη ρωτάς για μένα Δημιουργός: Κοιτάζω μ(προ)στά. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τυλιγμένος καλά
με το διάσημο μπλε αδιάβροχο
ξεκίνησα κι ετούτο το ταξίδι.
Βρέθηκα μεταξύ ανέμων
που πότε με παρασέρναν
και πότε μ' οδηγούσαν.
Δεν τους κράτησα κακία.
Δεν είναι ατόπημα να παρασύρεσαι.
Αρκεί να ξέρεις πως να επιστρέφεις.
Μη ρωτάς για μένα.
Ένα τραβέρσο ό,τι ζω.
Μου είναι πια συνήθεια
ν' ακροβατώ και κρατιέμαι.
Βέβαια οι γύρω μου
ήταν βαριά ναρκωμένοι
από εκείνο το καινούριο.
Αδιαφορία -λέει- το λένε.
Είναι αυτό
που πιο πέρα δεν.
Είναι αυτό
που πιο δίπλα δεν.
Είναι αυτό
που βρίσκεσαι
στο κέντρο των συμπάντων.
Μη ρωτάς για μένα ξένε.
Τώρα μαθαίνω τέτοια ονόματα.
Μέσα από στίλβοντα σεργιάνια
που δεν ξοδεύω τίποτα.
Τα ταξίδια του μυαλού είναι πάντα δωρεάν.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-02-2015 |