Ο Μπουρτζοβλαχοσ Δημιουργός: kostas maris, Κώστας Μιχαήλ Μαρής (Kosmima) Εκφράζει εμμέτρως, ταπεινά όσα η ψυχή κι ο νους γεννά τρίλεπτους στίχους και συνθέσεις μαραγκιάζει ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΣ
Βγήκε ο μπουρτζόβλαχος δημόσια, στον αέρα
η κάμερα έσκουξε, τραβήχτηκε πιο πέρα
«Γυαλί» τα λόγια του απ’ την ψυχή προεξέχουν
Μα συνοχή καμιά κι απήχηση δεν έχουν
Βγήκε ο μπουρτζόβλαχος δημόσια να μιλήσει
φώτα, μικρόφωνα, κονσόλες ‘παθαν κρίση
τα λόγια «Σίδερο» μ’ αλήθεια ωμή τσακίζουν
μ’ αφιλοτέχνητα ενδιαφέρον δεν κεντρίζουν
Βγήκε ο μπουρτζόβλαχος δημόσια και ποιος ξέρει
σε θέση αν είναι εις πέρας τ’ άγνωρα να φέρει
«Γυαλί και Σίδερο» τα λόγια οπλές τρυπάνε
μα ιδιότητα καμιά δεν μαρτυράνε
Αυτός δεν ξέρει να μιλά
συχνά τραυλίζει και κολλά
σε κοσμικά δεν έχει μάθει να ταιριάζει
Εκφράζει εμμέτρως, ταπεινά
όσα η ψυχή κι ο νους γεννά
τρίλεπτους στίχους και συνθέσεις μαραγκιάζει
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-02-2015 |