Αχ Τιμημενη Εργατια Δημιουργός: kostas maris, Κώστας Μιχαήλ Μαρής (Kosmima) Αχ τιμημένη εργατιά σε καίει τ’ αφέντη η φωτιά για ξεροκόμματα το δίκιο σου πατάνε ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΑΧ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΑ
Να ‘σαι ευτυχής μέσα στην τόση ανεργία
εσύ έχεις φίλε μια δουλειά και τα βολεύεις
και μην σε νοιάζει αν χτυπάς υπερωρία
λίγο αν πληρώνεσαι, λιγότερα ξοδεύεις
Με τέτοια αστεία σκωπτικά
γελά ο εργάτης τελικά
μα μετρητοίς οι εργοδότες, τα κρατάνε
Αχ τιμημένη εργατιά
σε καίει τ’ αφέντη η φωτιά
για ξεροκόμματα το δίκιο σου πατάνε
Να ‘σαι ευτυχής τ’ αφέντη αν η δουλειά ανεβαίνει
για να ‘χει ο δόλιος για τα μεροκάματα σου
κι αν ο μισθός σου παγωμένος παραμένει
πες, δε βαριέσαι, μην τα θες όλα δικά σου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-03-2015 |