εσυ το φώς Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info για νάβρω τη δροσιά πρέπει ν'ανέβω ψηλά
μουγκή κι αμέτοχη ν'αφήσω τη μοίρα
αφού κυλάνε εκεί τα γαλάζια νερά
το χώμα θα δίνει ακέρια τα μύρα
η γής με το άπειρο μικρό μοιρασμένο
σε κείνο το ταξίδι που ονειρεύτηκα
το βήμα μου κρατώντας πάντα ανοιγμένο
στο κάλεσμά σου που παράτολμα το δέχτηκα
αστέρι κοντινό χάραγμα της χαραυγής
ανάσα στο δικό μου πια άδειο μερτικό
στο πλάτεμά σου αφήνομαι καταμεσίς
σαλεύω,η άνοιξη πλησιάζει θαρρώ
τα ένστιχτα μου δείχνουν με λάμψη περισσή
την όψη σου μες στο γαλάζιο των αιώνων
να φτάνεις πάλι σαν η ωραία εποχή
στο χρώμα το μεγάλο ονείρων ζωογόνων
κρατώντας απο μύθους άσπιλο σημάδι
καθάριο πάναγνο θέλω το ριζικό μου
εσύ θάσαι το φώς του ήλιου στο σκοτάδι
εσύ και η ανταύγεια στο θυμητικό μου Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-03-2015 |