Είν' η μοναξιά Δημιουργός: anthrakoryxos Σαβαχθανί λαμά ?? Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I][color=black][font=georgia]
Ειν’ η μοναξιά καράβι
Μέσα σε κακοκαιριά
Που τα μαύρα της πανιά, μπερδεύει με τη συννεφιά
Ειν’ η μοναξιά λιμάνι
Με μεγάλη αγκαλιά
Για τ’ αχάραγα παιδιά, που τρομάζει η ξενιτιά
Σε πολιτείες δίχως φως
Μπάρκο μονάχα σ’ άδειους δρόμους
Εκεί που αντρώνεται ο καημός
Κι οι άνθρωποι γέρνουνε τους ώμους
Είν’ η μοναξιά λυχνάρι
Τρεμοσβήνει τη νυχτιά
Μα δε ζεσταίνει η παγωνιά, δε φωτίζει η γωνιά
Ειν’ η μοναξιά μια σπίθα
Που κουρέλια σαν φορά
Δεν τη λένε μοναξιά, μοναχά τη λεν φωτιά
[/B][/align]
[/color][/font][/I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-03-2015 |