Αισθήσεις Δημιουργός: ferelpis, αρτέμης αξαρλής Για όλους, με μια φιλική καλησπέρα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Το νιάτα κυνηγούν την ηδονή
αναζητούν, με πάθος την λαγνεία
όπως το σώμα, θέλει διατροφή
κι’ η γλώσσα αναζητά την ρητορεία…
Τα χείλη ψάχνουν, για ζεστό φιλί
οι τρυφερές καρδιές την ευτυχία
…ανάπαυση γυρεύει η ψυχή
το πνεύμα, αναζητά ελευθερία.
Η προσδοκία, επιτρέπει αναμονή
φρέσκες ιδέες, κατεβάζει η εξυπνάδα
… παλάτια κτίζει η υπομονή
κι’ ο επιμένων, ξεχωρίζει απ’ την αράδα.
Το όνειρο διαρκώς, θα προσπαθεί,
για ελπιδοφόρο αύριο, καθάριο
να χει αγάπη, αξιοπρέπεια, τιμή,
αλληλεγγύη, σεβασμό μα και, κουράγιο.
Σε τέτοιες διαδρομές ελκυστικές
αιχμάλωτες, οι ανθρώπινες αισθήσεις
ουσία προσδοκούν απ’ την ζωή
καθώς, πληθαίνουνε οι απαιτήσεις.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-03-2015 | |