Πατρίδα Δημιουργός: ροβολος, Γιώργος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Πανύψηλες βουνοκορφές τριγύρω
ανάμεσά τους δάσος από ελάτια
σαν το αντικρίζουν χαίρονται τα μάτια
που αξιώθηκαν τέτοια θωριά ένα γύρο.
Της άνοιξης ανάσανα το μύρο
ολούθε στα ακριβά της τα παλάτια
σεργιάνισα σ' όλα τα μονοπάτια
απόκαμα και στάθηκα να γείρω
στο απόσκιο ενός πλατάνου απ' τον κορμό του
εκεί κοντά που ροβολά το ρέμα
τόση ομορφιά μου φαίνονταν σαν ψέμα
και σκέφτηκα ποιο να 'ν' το μυστικό του
τα θάματα της φύσης να 'ναι που είδα
ή πρώτα ο τόπος που καλώ πατρίδα. Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-04-2015 |