Φτωχεια Δημιουργός: Elen Louka Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Φτώχεια
Πολύμορφη σαν έννοια
απλών ανθρώπων ένδεια
παράπονο ,προβλήματα
στης μοίρας τα γυρίσματα
φτωχοί στο πνεύμα η στην ψυχή
σκιές μετέωρες πάνω στη γη
φτωχοί στην ύλη ή σε τροφή
συνέργεια όλων μας συνενοχή
η αδικία πρώτη αιτία
η εκμετάλλευση φέρνει τη βία
θύμα του χρήματος ,άνθρωποι άμοιροι
εργάτες δέσμιοι ,πλουσίων όμηροι
πείνα π’ απλώθηκε σ όλο τον κόσμο
πληγή που φέρνει θυμό και πόνο
όλου του πλούτου δίκαιο μοίρασμα
μπουκιά στο στόμα παιδιών μειδίαμα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-04-2015 |