Το τελευταίο σταυροδρόμι Δημιουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ Κ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][B][I]
Κάπνιζε ο Τσε γαλήνιος πούρο 'πα'στο τοίχο
και το φεγγάρι είχε απ'έξω κοκκινίσει.
Μιά απελπισμένη ελπίδα κέρναγε τσιγάρο
και μία θλίψη είχε 'ρθει να με φιλήσει.
Μέσ'το δωμάτιο μαύρες σκιές χορεύαν
τα μάτια ανοιγόκλεινα-δε φεύγαν.
Και είπα να πω μιά προσευχή για προστασία
αλλοίμονο όμως, δε θυμόμουνα καμμία.
Κάπου μακριά μου όλοι οι ήχοι ενός δρόμου
που ξεδιπλώνοταν συνέχεια στο μυαλό μου.
Του Ουίλλιαμ Μπάροους που είχε ρθεί να με μεθύσει
του είχε τελειώσει το μεσκάλ και το χασίσι.
Μέσ'το δωμάτιο μαύρες σκιές χορεύαν
τα μάτια ανοιγόκλεινα-δε φεύγαν.
Και είπα να πω μιά προσευχή για προστασία
αλλοίμονο όμως, δε θυμόμουνα καμμία.
Σαν ερινύες με κυνήγαγαν οι σκέψεις
δίπλα μου ο διάολος το δίκοπο είχε αφήσει.
Η νύχτα μου έστελνε ντελίβερι το χάρο
μέσα στη νύχτα μου γιά να με συναντήσει.
......Και είπε η φωνή:- Το τελευταίο σταυροδρόμι.
Κραύγασα, όχι,εγώ δε ξόφλησα ακόμη.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-05-2015 |